Jaké místa chci navštvívit

Cestování je pro mě únikem z téhle reality. Ukazuje mi směr a cestu k lepším věcem. Viděla jsem opravdu nádherná místa a stojí za to pořá...


Cestování je pro mě únikem z téhle reality. Ukazuje mi směr a cestu k lepším věcem. Viděla jsem opravdu nádherná místa a stojí za to pořád něco objevovat. Myslím, že když se člověk jednou vydá na tuhle cestovatelskou cestu, tak už je do toho tak moc pohlcen a není cesty zpět. Je tolik míst, co bych chtěla vidět a ani si nejsem jistá jestli to za svůj život vůbec stihnu.

Unsplash a vlatní úprava
FINSKO

Mají opravdu nádhernou přírodu a hlavně je na tom všem krásné i to, že Finové si celkově přírody váží a proto je tak vzácná a neporušená. Upřímně nevím jestli bych chtěla zkusit jejich jídla, vůbec mě to neláká, nejspíš bych vyloženě jela jen za přírodou.

NORSKO

Doslova horské porno. Můj kamarád tam jel s tátou kdysi jen tak rybařit, jeli autem, takže měl opravdu krásné záběry. A jakmile jsem viděla ty fotky, tu krajinu, tak jsem si řekla, že se tam prostě musím podívat. Není to zase až tak úplně daleko, takže by to někdy vyjít mohlo.

Tentokrát mě do Norska ale táhne i jídlo. Chtěla bych zkusit jejich karamelový sýr, jen jsem o tom slyšela, ale já miluju sladké a slané dohromady. Jím totiž brambůrky s čokoládou. Co mě na Norsku opravdu mrzí je, že Norové porušují celosvětové zákony o zákazu lovu velryb.

AMSTERDAM

Jsem ráda, že tenhle výlet by mě úplně finančně nezničil. Pro mě je to město umění. Taky se tu natáčel můj oblíbený film Hvězdy nám nepřály. Je to krásné město a hlavně to vypadá jako město na vodě. Město, které do sebe nasálo vůní marihuany. Drogy jdou mimo mě, takže já bych nejspíš jen přihlížela. Chtěla bych tam navštívit dům Anny Frankové a zkusit nějaké jejich místní specialitky.

ZDROJ
LONDÝN

Není to moje vysněné místo, ale ráda bych ho viděla na živo a ne jen ve filmech. Myslím si, že ve vánočním čase to musí být kouzelné a taky přecpané. Chtěla bych vidět Londýn ve vánočním kabátku. A kdo by nechtěl vidět místa, kde se natáčel slavný Harry Potter?!

"Oko norka, harfy šum, proměň vodu v dobrý rum!"
KANADA

Tady snad ani nemusím psát důvod proč bych chtěla vidět Kanadu. Naprosto kouzelné místo, které by měl navštívit každý kdo opravdu celým srdcem miluje cestování. Moje kamarádka se tam nedávno přestěhovala a fotky z jejího kanadského života mi opravdu berou dech. S přítelem stále někde cestují, tak jim to občas závidím. Dokonce jsem byla i pozvána ať ji někdy navštívím a rozhodně to někdy udělám. Můžete ji sledovat na Instagramu! @karolinaholubova a přikládám pár jejich krásných fotek :)


Banff Sunshine Village / @karolinaholubova


Panorama Mountain Resort / @karolinaholubova
Yolo National Park / @karolinaholubova
ALJAŠKA

Důvod je opravdu prostý, proč chci vidět tohle místo. Viděli jste film Útěk do divočiny? Ne? Pak se určitě musíte podívat, protože jestli někdo někdy miloval přírodu, tak to byl právě Christopher McCandless, který si říkal Alexander Supertramp. Byl to dobrodruh celou svou duší i srdcem. Jeho příběh je neskutečný, vzdal se všeho, aby mohl žít sám v divočině. Pro mě je legenda a velká inspirace. Pokud Vás Alex zaujal zde je článek, který jsem o něm psala Útěk do divočiny .
Aljaška je celkově záhadná a svým způsobem nádherná. A abych řekla pravdu taky mě tam trošku táhne to tajemno, které jde z města Nome.

"Toulání jde až moc snadno, když od tebe mám tolik peněz, ale když jsem peníze neměl bylo to mnohem napínavější".

TRANSYLVÁNIE

Táhne mě to na dost neobvyklé místa, že? Potřebuju vidět místo odkud pochází Drákula a Upíři. Každý večer, když jdu spát musím mít ruku na krku, protože od té doby, co jsem viděla film Stmívání ji tam mít musím. Bojím se totiž, že mě kousne upír. Gotické hrady a hrad slavného upíra. Určitě se, ale vyplatí podívat do Transylvánie právě na podzim, protože v létě tam asi tak tajemno nebude. Podle toho, co jsem četla mi připadá jakoby se tam zastavil čas.

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Krásná místa ♥ taky bych je ráda někdy navštívila :) Pro mě je rozhodně na prvním místě ve wishlistu míst Austrálie :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se mi to jednou podaří♥Taky ti to přeju. Austrálie je krásná, tu jsem zapomněla zmínit!

      Vymazat
  2. Londýn je krásný:) A Amsterdam mě taky láká.

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano je:) Tak snad se tam taky někdy podíváš♥

      Vymazat
  3. Anonymní11/11/2018

    Útěk do divočiny je neuvěřitelně silný film. Koukali jsme na něj jednou ve škole a pocity z něj jen tak nevymažu. Amsterdam i Londýn jsem navštívila a můžu určitě doporučit, mají skvělou atmosféru. :) Jinak mým snem je Norsko a Island. :)

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Opravdu nádherný film, který bere lidem dech.♥Ahh, Island!

      Vymazat
  4. Tak já musím souhlasit snad se vším, co jsi tu zmínila. Hlavně teda to Norsko a Amsterdam. Jinak mě samozřejmě láká i New York a Japonsko mimo jiné :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem New York zmiňovala v minulem článku, který se taky právě tyká míst, které bych chtěla navštívit. A Japonsko láká strašně moc mého přítele, tak kdoví, možná někdy. Přeju, aby ses na své vysněné místa podívala! :)

      Vymazat
  5. V Londýně jsem sice před 4 lety byla, ale nebylo to, co jsem si představovala(myslím prohlídku), bylo to ze školy a polovinu věcí, co jsem chtěla vidět, jsem bohužel neviděla, protože jsme měli daný program, tak snad mi to ještě někdy výjde znova! :) Jinak mě láká Rusko nebo USA. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně chápu. Můj brácha tam často jezdí na semináře a říkal, že je to nádhera, jen nesmí pořád pršet :D. Rusko zní zajímavě, to mi připomnělo, že bych chtěla vidět Ukrajinu! :D Je toho opravdu nespočet a ty místa stále přibývají. Přeju ať se do Londýna zase podíváš!

      Krásný zbytek dne.

      Vymazat
  6. Londýn je krásné místo, zaujme svojí nádhernou architekturou, ale jinak jsem že všeho ostatního byla spíše zklamaná. Za mě osobně doporučuji třeba Barcelonu nebo Benátky. To jsou přenádherná místa. 😊
    Mým největším cestovatelským snem je navštívit Moskvu. Rusko a ruštinu jsem si kdysi šíleně zamilovala 💗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu. Snad se tam jednou podívám. A v Barceloně jsem tento rok byla :) Je opravdu nádherná a ráda bych se tam někdy zase vrátila. Ah, Rusko mě taky láká :) Tak snad se tam někdy obě podíváme!

      Vymazat

Like us on Facebook