Mé oblíbené filmy

Unsplash a vlastní úprava Hora mezi námi Miluju hory, takže už jen proto jsem si to pustila. Příběh nebyl úplně něčím výjimečný, k...

Unsplash a vlastní úprava
Hora mezi námi

Miluju hory, takže už jen proto jsem si to pustila. Příběh nebyl úplně něčím výjimečný, klasický film o přežití. Alex (Kate Winslet) její příběh začíná na letišti, protože má odlétat do svého města, aby se mohla vdát, bohužel kvůli bouři je let odložen. Na letišti potká neznámého muže, který se taky potřebuje co nejdřív dostat do stejného města, protože ho čeká důležitá operace pacienta. Najdou pilota, který je ochotný i v té bouři odletět. Pilot za letu dostane mrtvici a letadlo už míří k zemi kdesi v horách. Dva neznámí lidé spolu teď musí přežít. JO A TEN PES PŘEŽIJE, NEBOJTE SE.




Hacksaw Ridge Zrození hrdiny

Já nejsem moc na válečné filmy, opravdu ne, ale pokaždé, když mi to někdo pustí, tak mě to docela i baví. Tenhle film je podle mě hrozně výjimečný už jen proto, že je inspirován skutečnou události. Desmond Doss (Andrew Garfield) se přihlásil do služby vlasti, chtěl pomáhat a ne jen sedět doma zatím co ostatní bojovali. Desmond odmítal ve službě jakoukoli zbraň, která by mohla útočníka zneškodnit. Tohle ovšem nikdo nedokázal pochopit, stal se zdravotníkem 307. pěšího pluku 77. pěší divize. Po dlouhém jednání nakonec Desmond opravdu šel do války bez zbraně. Když se všichni šli ukrýt, tak Desmond to odmítl a zůstal uprostřed pekla, aby pomohl ostatním vojákům, kteří to sami nedokážou. Zachránil 75 životů uprostřed krvavého pekla a to bez jakékoli zbraně. Proč chtěl být ve válce bez zbraně? To se dozvíte ve filmu. 


Scott Pilgrim proti zbytku světa

Tohle asi opravdu nebude šálek čaje pro každého. Já jelikož jsem milovnice her, tak bylo mou povinností se na tento film podívat. Scott Pilgrim (Michael Cera) žije se svým homosexuálním kamarádem v malém bytě a hraje v garážové kapele. Balí jednu holku za druhou, a v podstatě neví úplně co je to láska dokud nepotká Ramonu (Mary Elizabeth Winstead) je okouzlující a každý muž ji leží u nohou. Scott se do ní na první pohled zamiluje, její zářivé modré vlasy mu nedají spát (každý týden má jinou barvu vlasů). Když spolu začnou randit, tak Scott zjistí, že pokud s ní chce chodit musí porazit jejich sedm ex partnerů. Není to obyčejný boj, je to spíš boj na základě počítačových her. Vtipné a zároveň romantické.


The Choice

Nádherný romantický film, podle předlohy Nicholase Sparkse. Všichni chceme najít pravou lásku, ale někdy je ta cesta dost trnitá a plná nástrah. Podle Nicholase jde vše. Některé rozhodnutí mohou změnit všechno. 


Který je ten pravý?

K tomuhle filmu jsem byla nejprve dost skeptická, ale vše se změnilo hned po patnácti minutách sledování. Alici (Reese Witherspoon) je čtyřicet, život začíná po čtyřicítce ne? Rozvedla se s manželem, má dvě děti a vrací se do svého rodného městečka. Na své narozeniny se rozhodne jít ze svými kamarádkami na drink, kde pozná tři kluky. S jedním stráví noc a pak všem nabídne, že u ní na nějakou dobu mohou bydlet. O chvílí později už vidí svého ex manžela na zahradě s kufrem, co teď s tím?

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Z výše zmiňovaných jsem viděla pouze Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, takže nemůžu moc posoudit, ale tento film byl pěkný. I když jsem nikdy nemusela filmy s vojáky, tento film mne mile překvapil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ano mě se moc líbil :) Tak to ti určitě doporučuju film The Choice.

      Vymazat
  2. Já jsem viděla pouze Který je ten pravý?, a to se mi taky docela líbilo :) Určitě mrknu i na ty ostatní, díky za tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni, stojí za to:) A za málo, děkuju za komentář!:)

      Vymazat
  3. Viděla jsem Který je ten pravý? a film se mi moc líbí, ale asi úplně nebude patřit mezi moje nejoblíbenější :) Určitě si pustím film The Choice, filmy na motivy knížek od Sparkse mám moc ráda :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se film dost líbil, že to bylo základě toho, že ne vždy je to tak, jak to vypadá :) Ale na The Choice se určitě podívej! Mám ho moc ráda.

      Vymazat

Like us on Facebook