Filmové a seriálové tipy

Unsplash a vlastní úprava 1. Noční zvířata (Film) Susan (Amy Adams) má vše , co si vždy přála, ale i přesto všechno ji v životě s...

Unsplash a vlastní úprava

1. Noční zvířata (Film)

Susan (Amy Adams) má vše, co si vždy přála, ale i přesto všechno ji v životě stále něco chybí. Kurátorka galerie moderního umění, která svou samotu a prázdnotu vyjadřuje skrz zvláštní exponáty. Po nocích nespí a na blízku nemá ani svého přítele, který se z jejich nádherného domu neustále někam vykráda. Brzy ji přijde rukopis knihy jejího bývalého manžela, který ji přezdíval noční zvíře a taktéž pojmenoval i svou knihu - Noční zvířata. Kniha popisuje násilí, krutost a bezmoc. Susan ta kniha opravdu zasáhne a neví, co si myslet.

Ze začátku mě film nijak neoslovil, ale příběh té knihy, který se odehrával v tom filmu byl opravdu napínavý a podivný. Občas mi to bylo nepříjemné, ale takové věci se opravdu dějí. Film jsem pořádně nepochopila, takže se na něj budu muset ještě podívat, ale i přesto doporučuju :)



2. Atypical (Seriál)

Sam (Keir Gilchrist) trpí od dětství autismem, ale snaží se žít normální teen život. Vše se, ale změní, protože se rozhodl, že si najde lásku. Chce začít randit jako každý jiný. Bohužel v jeho případě to nebude až tak jednoduché. Najít si někoho kdo ho pochopí a bude ho brát takový jaký je. A hlavně musí mít ráda tučňáky. Ale nic není nemožné a i na něj se začne usmívat štěstí. Kromě toho Samova rodina si prožívá menší krizi, takže je seriál napínavý.

Nádherný seriál, který opravdu miluju. Celý seriál není jen o Samovi, uvidíte i příběhy všech členů rodiny, které jsou opravdu zajímavé. Pokud občas cítíte, že nikam nepatříte, jste vědomější a nebo prožíváte nějaké těžší období, tak vám ho opravdu doporučuju. Stylem jakým Sam v seriálu vystupuje vás naprosto pohltí.


3. Hora (Dokument)

Všimli jste si, jak je většina lidí posedlá horami? Ještě před 300 lety byla snaha dostat se na horské vrcholy považováná za šílenství. Vrcholy hor byly považovány za nebezpečí a málo kdo tam vstoupil. Nikdo to nevnímal jako krásu. Proč jsou hory nyní přitahovány miliony lidí?


4. Supernatural (Seriál)

Sam (Jared Padalecki) se snažil žít normální život po tragedií, která se udála jeho rodině. Utéct od toho všeho se mu bohužel nepodařilo a minulost ho dohnala. Jeho starší bratr Dean (Jensen Ackles) zjistí, že jejich otec zmizel a po smrti jejich matky, kterou zabilo něco tajemného to nemůžou nechat jen tak. Samovi se moc nechce, protože si zvykl na svůj skvělý život s jeho krásnou přítelkyni, ale jednoho dne se Sam vrátí večer domů a zjistí, že jeho přítelkyně zemře stejným způsobem jako jeho matka. Vydavají se tedy zabít tu temnou sílu a najít svého otce. Po cestě potkavají spoustu démonů a příšer se kterými se musí vypořádat.

Můj nejoblíbenější seriál, rozhodně doporučuju. Do hlavních hrdinů se ihned zamilujete a napínavé příběhy vám nedají spát. Seriál běží od roku 2005 do současnosti, takže pokud se začnete dívat od začátku, tak to pro vás možná bude malinko nudné, ale věřte mi, že je důležité se dívat od začátku, protože až doteď to má vše nějakou souvislost. Vtipný nádech seriálu nechybí a určitě se nebudete nudit. Za mě jeden z nejlepších seriálu vůbec!


5. Tajemné okno (Film)

Mort Rainey (Johnny Depp) je úspěšný spisovatel, který se zašil někde v lese ve velké chatě. Společnost mu dělá jeho pejsek a uklízečka, která občas přijde. Jeho oblíbenou činností je spaní na staré pohovce a psaní. Je uprostřed rozvodu a celá záležitost začně být nepříjemná a dost divná. Jednoho dne na dveře od jeho chatky zaklepe nějaký neznámý muž John Shooter (John Turturro) s tím, že Morty ukradl jeho příběh a chce po něm náhradu. Morty se snaží vše vyřešit normálně, ale John to bohužel v klidu řešit nechce. Vše se pomalu, ale jistě začne zamotávat a Morty si uvědomí, že psychopatický John ho zná možná lépe než on sám.

Rozhodně zajimavý film pro pisálky. Mám Deppa moc ráda a tahle role mu prostě sedla. Občas je třeba nějaký příběh zažít, abyste o něm mohli psát. Jeden z mých oblíbených, ale asi nenadchne každého, film je z roku 2004.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Kromě Nočních zvířat nic neznám, ale zajímavé typy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé děkuji za inspiraci na co se při nudném večeru podívat :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za málo, doufám, že tě aspoň něco bude bavit!:)

      Vymazat

Like us on Facebook